Wat is pectine?


Pectine is afkomstig van planten en wordt ingedeeld in koolhydraten. Het komt met name voor in groene appelen, frambozen en rode aalbessen (niet-limitatieve lijst).
Het is goed voor onze gezondheid, maar ook om gewicht te verliezen of op zijn minst een gezonde voeding te hebben.

De gezondheidsvoordelen van pectine

De gegeleerde vorm zorgt ervoor dat suikers en vetten in de darm worden opgevangen, wat leidt tot een langere doorgang. Hierdoor heeft ons lichaam de mogelijkheid om koolhydraten en cholesterol beter op te nemen. Pectine is daarom effectief op bloedsuiker en cholesterol, naast een darmregulator is het een oplosbare vezel.

Daarnaast is het een goed eetlustremmer, omdat de gelatineachtige consistentie zwelt bij contact met water. Als u een appel, framboos of citrusvruchten eet met een glas water, hetzij als snack of voor de maaltijd, zal het dienen als een natuurlijke eetlustremmer.
U kunt ook kiezen voor biologisch en lokaal fruit zonder in te grijpen in uw dieet.

Aangezien framboosvezel een record van 6,7 gram per 100 gram heeft, kunt u deze vrucht bevoordelen. Sommige variëteiten zijn zelfs meer dan 9 gram! U profiteert ook van cellulose, calcium, zouten, pectines en protopectines. Zelfs als het laatste gehalte medium is, de geleercapaciteit van framboos keton is sterk, vooral als de vrucht zuur.

Tot slot, wanneer de framboos rijp is, is het vitamine C-gehalte zeer belangrijk, wat interessant is bij het nemen van dit soort voedingssupplement.

Als u wilt genieten van framboos keton zonder het kopen van een voedingssupplement, moet u eten frambozen snel na de oogst, omdat pectinase, een natuurlijk enzym, vermindert de geleerkracht van frambozen door in te werken op fruit pectines.

Voedingssupplement om gewicht te verliezen


We weten allemaal dat deze vrucht, maar weinigen weten pectine of framboos keton. Voedingssupplementen met frambozen helpen gewicht te verliezen door het verhogen van de lichaamstemperatuur, het verminderen van de eetlust en het helpen van het lichaam meer vet te verbranden.Barquette de framboises